İndirim!

SEVGİ BAĞI

0,00

Müellif’in, mirasa, satışa mahal olmaksızın vakfettiği bu eser iki kısımdan oluşmaktadır:
            Birinci kısımda Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem’in ashabına ilk öğrettiği hadîs-i şeriflerle, İman, İslam, İhsan ve Tevhide inanmanın gerektirdiği hasletler, Allah Teâlâ’nın sevilmesinin fıtrî olduğu, sevginin şartının Allah’ın Rasûlü’ne uymak olduğu başlıklar halinde açıklanmaktadır.
            Daha önce bu kısımda yer alan “Bed’u-l-Emâlî Manzûmesi = Kâside-i Lâmiye”, özellikle çocukların ezberlemelerinin kolaylaşması için bu eserden çıkarılmış; “Bed’ul-Emâlî Şerhi” adıyla ayrıca basılmıştır.
            İkinci kısımda, ayet ve hadislerle emredilen yahud teşvik buyrulan “Hizb-i A’zam” ve bir Mü’minin, yatağından kalkıp tekrar yatağına gelinceye kadar yapacağı istiâze, dua ve tesbihler yazılmıştır.
            Artık itikadını tashih eden bir kulun, kendisiyle Allah arasındaki SEVGİ BAĞInın zikir ve dualar olduğu, kula İlâhî feyzin, yalvarışı nisbetinde geldiği, eğer bu bağ zaif olursa, feyzin de zaif olacağı belirtilmekte bu bağa ihtimam gösterilmesi tenbihlenmektedir.
            Müellif diyor ki: “Bu risâleyi para mukabilinde satanlara rızamız yoktur. Bu risâle her Mü’mine vakfımızdır. Umulur ki ruhumuza Fatihalar okutturur. Hayrsever her Müslüman basabilir ve dağıtabilir. Neşreden ve okuyanlara selamlar olsun. Kardeşlerimizden biri bizimle gönül bağlılığı yapmak isterse, bağlılığından bizi haberdar etmesi gerekir.”
ISBN : 978-9944-0856-5-6
Ebat : 9×13