İndirim!

ÂMENTÜ İNANDIM

0,00

Müellif, yedi yaşına gelen kendi çocuklarına yazmış olduğu ve mirasa, satışa mahal olmaksızın vakfettiği “Âmentü” adlı bu eserde temel inanç meselelerini, ayrıca Dînimizin emr ve yasaklarını, güzel ahlakı öğreten hadîs-i şerîfleri nazmen yazarak bütün çocukların yararlanmasını amaçlamıştır:
            Yedi yaşından itibaren oğlan ve kız çocuklarına her Müslüman ana baba, “Âmentü Şerhi”ni, yazılan yetmiş küsur hadîsi öğretip ezberletmelidir;
            Her aile reisinin iyal ferdlerine, her komşunun komşusuna, “Amentü”nün kısa şerhini öğretmesi farzdır; otuz üç farzı bilmek şarttır.
            Toplum olarak her Müslüman, her Müslüman çocuğuna Dîni ve güzel ahlakı nezaketle öğretmelidir.
            Haramı helali bilen, günahlardan sakınıp Dînî görevlerini yerine getiren bir Müslüman, “Bana ne”ciliği bırakıp, bilmeyen kardeşlerine nezaketle öğretmeye çalışmalı, öğretirken iğrendirmemeye, imrendirmeye özen göstermelidir.
            Bu eser, toplum ferdlerinin birbirlerine, özellikle büyüklerin küçüklere İslamı öğretmelerinde güvenilir ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı olmaktadır.

ISBN : 978-9944-0856-3-2
Ebat : 9×13